Brambor se sýrem

Velice rychlé a chutné je i jídlo „brambor se sýrem“. Brambory nařízneme, ale nedořezáváme. Já to dělám pomocí hůlek na jídlo. Hůlky si dám pod brambor a nakrájím ho na cca 5 mm tlusté plátky. Chvilku mi trvalo, než jsem přišel na ten správný grif… jak krájet, aby hůlky neujížděly. Jsem spokojen a můj první „brambor se sýrem“ se mi moc povedl.

Suroviny jsem našel v lednici:

  • Brambory (středně velké, neloupané),
  • sýry (gouda, uzený farmářský sýr, parmazán),
  • pórek,
  • houby,
  • česnek,
  • růžičková kapusta.

Postup jak na „brambory se sýrem“

Nakrájíme si brambory tak, abychom brambor nedořízli a mohli proložit sýrem i dalšími ingrediencemi. Já na svůj první „brambory se sýrem“ použil sladké brambory, goudu, uzený farmářský sýr, parmazán a růžičkovou kapustu, kterou jsem přidal jen na 30 minut k brambůrkám se sýrem.

Brambory proložené různými druhy sýrů a přelité kvalitním olejem pečeme na 180 stupňů asi tak hodinu. Po 30 minutách přidáme na pekáč i růžičkovou kapustu (libovolné množství) a dle libosti přidáme nakrájený pórek na brambory se sýrem. Osvědčila se mi kombinace se sójovou omáčkou.

Nakrájený brambor proložený sýrem (různými druhy) jsem ani nesolil a jen velice lehce popepřil. Úplně v závěru (po vyndání brambor z trouby) jsem, brambůrky se sýrem a s růžičkovou kapustou „pocukroval“ parmazánem, který se při focení nezvládl roztéct, ale jídlo ovoněl dostatečně.

Příště určitě přidám i česnek a houby. ​Na tyto ingredience jsem přišel až při ochutnávce pokrmu, který jsem nazval "Brambor se sýrem".



Brambor se sýrem #2 Brambor se sýrem #3 Brambor se sýrem #4 Brambor se sýrem #5


| 652 dnů

komentovat článek
buďte první a okomentujte tento článek
zhlédnutí: 19483x | denní průměr: 29.89